El que duem d’hivern ha sigut suau, ni hem vist neu ni quasi hem utilitzat la bufanda. Molt distinta aquesta campanya d’aquelles que jo recorde de quan era xicoteta: tots ben abrigats, amb les mans sempre gelades i la rosada cobrint de blanc el paisatge. I encara feia més fred quan la meua àvia era jove. Ella em contava com agafaven de la foguera pedres calentes per a dur-les en les butxaques i anar calfant-se les mans de tant en tant.
No sé si serà el canvi climàtic o una excepció d’aquelles que confirmen la regla, però la falta de fred i d’aigua no són bones per al camp. L’hivern és temps de repòs, la majoria de les plantes descansen, el fred i la neu sanegen els arbres lliurant-los de paràsits i malalties, l’aigua i la neu recarreguen els aqüífers i preparen la vinguda de la primavera.
Potser encara gelarà i nevarà en gener i febrer. I quasi segur que en Pasqua farà fred (sempre en fa). Nosaltres aprofitarem aquest temps per a envasar l’oli d’aquesta campanya, que ara està reposant tranquil en el seu dipòsit del Mas dels Terrers.
A finals de febrer, si no abans, tindrem disponible l’oli de la campanya 2011-12. Ja l’hem tastat i està molt bo. Alguns de vosaltres heu vingut fins l’almàssera per a endur-vos l’oli “en rama”, sense filtrar. Si algú més vol fer-ho encara està a temps, envieu-me un correu i quedem.
L’any 2012 comença be, amb bon oli i amb il·lusió per fer cada dia més real aquesta idea d’una agricultura respectuosa, d’un paisatge viu i d’un menjar saludable.
Vos deixe amb aquest vídeo de la agricultura ecològica al poble de Carrícola, on fa tems que creuen en aquest tipus de cultiu i de vida. Explica com van començar i com cultiven.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada