diumenge, 10 de febrer del 2013

El mercat Arrels


Avui hem passat el matí a Sant Joan d'Alacant, al mercat de productors ecològics que es celebra allí el segon diumenge de cada mes organitzat per la Plataforma per la Sobirania Alimentària del Pais Valencià: el Mercat Arrels.

Aquest mercat és una més de les iniciatives que estan sorgint per tot arreu, posades en marxa per productors i consumidors conscients, per a que la gent tinga a l'abast productes sans i bons produïts per llauradors de la contornada i amb unes premisses bàsiques de respecte a la salut de tots (inclòs l'entorn natural).

Avui hem presentat l'oli de la nova campanya, i ha agradat molt. Ja fa més de mig any que fem aquest mercat, i el grup de productors que hi anem s'ha fet prou estable. A més de nosaltres hi ha un altre productor d'oli de Benilloba, verdures ecològiques d'Alcoi i de l'Alacantí, la cervesa artesana Lluna, pa, dolços, hamburgueses vegetals, herbes aromàtiques i alguna coseta més.

És bonic vore a la gent passejant per la plaça, parant-se en les parades a tastar coses, a olorar, a comentar la diversitat de les verdures, a parlar del seu vincle amb la terra, de vegades directe, en la majoria de casos referit als pares o als iaios. La gent pregunta molt: que cóm es fa l'oli, que quina diferència hi ha entre les distintes varietats, que per què de vegades s'agarra a la gola, que com es cull la oliva... i també conta moltes coses de les seues experiències, de les oliveres que te a la caseta, de com no poden passar sense el seu pa amb oli dels matins.

Jo disfrute molt. Ja sabeu que m'agrada xerrar, i el tema de l'oli m'apassiona.

He oblidat fer fotos (jo no sé per a que vull un mòbil amb càmera), però vos deixe amb l'enllaç del blog del mercat.

 http://mercatcamperolarrels.wordpress.com/

arrels6





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada